پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي
3466
-
الف
+

روایت سیروس مقدم از سریال تا ثریا

قسمت چهارم مجموعه تلویزیونی «تا ثریا» ساخته سیروس مقدم امشب از آی‌فیلم پخش می‌شود.

قسمت چهارم مجموعه تلویزیونی «تا ثریا» ساخته سیروس مقدم امشب از شبکه آی‌فیلم پخش می‌شود.

به گزارش آی‌فیلم، به بهانه پخش سریال تا ثریا به کارگردانی سیروس مقدم نگاهی به روایت این کارگردان از سریالش پرداختیم که در پی می‌آید.

سریال «تا ثریا» سریالی با دغدغه‌های اخلاقی و مذهبی است. این سریال موافقان و مخالفان زیادی دارد. برخی به خاطر مضمون «تلخ» سریال، از سیروس مقدم انتقاد کرده‌اند. با اینحال، موضوعی که سریال به تصویر می‌کشد، یکی از مسائل مهم جامعه امروز ماست.

سیروس مقدم خود قصه را این‌گونه تعریف می‌کند: «تا ثریا یک قصه و تراژدی درباره سقوط یک زن است که سال‌هاست شوهرش را از دست داده و برای فرزندانش هم پدر است و هم مادر. ثریا درآشپزخانه یک بیمارستان کار می‌کند و به‌سختی زندگی و اموراتش را می‌گذراند. زنی است که سالم بوده و عزت نفس دارد.

همچنین زنی است که اعتقادات و باورهای دینی محکمی‌ دارد و بچه‌های خوبی هم تربیت کرده است، ولی فشارهای مالی و اقتصادی و دشواری‌هایی معیشت او را تحت فشار قرار می‌دهد.

دخترش در آستانه ازدواج قرارداشته و به جهیزیه نیاز دارد، پسرش هم دانشگاه قبول شده و برای تامین شهریه دانشگاه به پول احتیاج دارد. خودش هم به دلیل انجام کارهای سنگین دچار دیسک کمر شده و پزشکان به او توصیه کردند که از انجام کارهای سخت پرهیز کند. مجموعه این فشارهای اقتصادی موجب می‌شود تا ثریا خانه‌ای را که از شوهرش به او ارث رسیده را بفروشد و پولش را به یک کاری بزند. تراژدی قصه از زمانی شروع می‌شود که ناخواسته مال حرام وارد زندگی این زن می‌شود و مثل یک موریانه شروع می‌کند به خوردن و نابود کردن زندگی او.»

اگر به سریال‌هایی که سیروس مقدم در این سال‌ها ساخته توجه کنیم ردپای مسائل و ارزش‌های اخلاقی را تقریبا در همه آثار او می‌ببینیم. شخصیت‌های قصه او همواره به واسطه برخی اتفاقات تلخ در یک موقعیت و تصمیم‌گیری اخلاقی قرار می‌گیرند و مقدم معتقد است این واقعیتی است که برای همه انسان‌ها رخ می‌دهد: «به نظرمن اتفاقات بد در کمین هر انسانی هست و فرقی نمی‌کند که شما چه موقعیت و منزلت اجتماعی داشته باشید و باورها و اعتقاداتان تا چه حدی باشد. در واقع همه آدم‌ها در معرض لغزش و گناه و سقوط قرار دارند.

ثریا در این قصه در معرض امتحانات سختی قرار می‌گیرد و متوجه می‌شود که گناه حتی کوچک هم باشد اگر رشد کند و از آن جلوگیری نشود شاخ و برگ‌های تنومندی پیدا می‌کند و انسان را در سراشیبی سقوط قرار می‌دهد. مفاهیم و موقعیت‌های اخلاقی مساله است که همه انسان‌ها در هر موقعیت و مقامی ‌در زندگی با آن مواجه هستند و شرایط زندگی در جامعه امروز با مشکلات و مسائل خاص خودش این اتفاق را همه‌گیر کرده، لذا دغدغه‌های اخلاقی من در سریال‌هایم به دور از واقعیت‌های زندگی و رفتار انسان‌ها نیست. مثلا همین دارا یا ندار بودن و پول و بی پولی و این‌که چگونه آدمی‌به یک موقعیت خوب مادی برسد و وسوسه‌ها و دغدغه‌هایی که به همین واسطه ایجاد می‌شود یک تجربه روزمره است که قابلیت‌های دراماتیکی متعددی دارد و می‌توان در قصه‌های مختلف بخشی از این واقعیت‌ها را به تصویر کشید.

وجه تراژدی این قصه‌ها نیز در زمانی اتفاق می‌افتد که آدمی ‌بر سر دوراهی خیر و شر قرار می‌گیرد و این‌که باید راه آسان اما باطل را برگزیند یا راه حق، اما دشوار را انتخاب کند. ثریا دچار یک ازدواج ناخواسته می‌شود و در این مسیر با آدم‌هایی روبه‌رو می‌شود که اختلافات و تفاوت‌های طبقاتی و فرهنگی زیادی با او دارند و پایش به جاهایی کشیده می‌شود که با شخصیت و موقعیت او غریب و نامربوط است.»

سیروس مقدم درباره وضعیت زنان در جامعه و دغدغه او درباره قهرمان زن داستان می‌گوید: «به هرحال وضعیت زنان در جامعه ما نسبت با مردان شکننده‌تر است، فارغ از این‌که برخی تبعیض‌های جنسیتی هم درباره آنان وجود دارد و این نگاه مردسالارانه موجب می‌شود تا زنان چنان‌که شایسته است، نتوانند به حق و حقوق خود در زندگی دست پیدا کنند. به همین دلیل هر وقت در سریال‌های ما شخصیت محوری و قهرمان قصه زنان بودند، تاثیرات اجتماعی بیشتری بر مخاطبان و جامعه داشته است.

نمی‌خواهم شعار بدهم، اما همیشه یک احساس مسوولیت و دغدغه‌ای نسبت به زنان بویژه زنان بیوه یا آنهایی که به هر شکلی سرپرستی خانواده خود را به‌عهده می‌گیرند، در سریال‌هایم دارم که در اینجا نیز اساسا شخصیت اصلی قصه، یک چنین زنی است. به نظر من، هرجا که مدیریت به دست زنان افتاده، نظم و انضباط بیشتری حاکم بوده و من خودم در ساخت مجموعه‌های تلویزیونی با حضور الهام غفوری به عنوان تهیه‌کننده، این مساله را عملا تجربه کردم.

گفتنی است سریال تا ثریا هر شب ساعت ۲۱ روی آنتن می‌رود و تکرار آن نیز در دو نوبت ۵ صبح و ۱۳ ظهر پخش می‌شود.

بیشتر بخوانید:

دانلود و مشاهده سریال «تا ثریا»

تاثریا فردا روی آنتن آی‌فیلم می‌آید

سریال‌های آی‌فیلم برای ماه محرم

م ه / س م

نظر شما
ارسال نظر